Pontus Wadström

Pontus Wadström har jobbat med strategi, styrning och förändring i drygt 20 år. Han har varit ansvarig för strategi- och förändringsfrågor i globalt börsnoterat bolag, i start-ups och arbetat som strategi- och management-konsult.

Pontus delar sin tid mellan rådgivning och forskning. I sitt praktiska arbete jobbar han jobbat mot nästan alla branscher och typer av organisationer. Fokus, både i arbetet och i forskningen, är hur ledningar och styrelser bör arbeta med strategi, styrning och förändring på smarta sätt för att skapa organisationer som är bättre på att anpassa sig och därmed ökar chanserna att bli långsiktigt framgångsrika. Mindre trams, mer på riktig.

Forskningen bedrivs på Industriell ekonomi på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm där han också disputerat. I grunden är Pontus civilekonom med psykologiexamen. Hans kombinerade kunskap om management, industriell ekonomi och psykologi och erfarenhet från olika organisationer och branscher gör att han bidrar med unika insikter kring hur organisationer kan bli bättre på att prestera i föränderliga tider. Dessa insikter har publicerats i ett antal böcker och artiklar.

Kontakta Pontus